Blogissani vierailleet ovat varmaan huomanneetkin, että olen käyttänyt korteissani  lähinnä lehdistä leikattuja kuvia. Kierrätysajatuksen lisäksi syynä on ollut lähes olematon leimavarastoni. Tilanne on kuitenkin nyt paranemaan päin, sillä muutama viikko sitten postilaatikostani tupsahtivat sisään Paperikeijusta ennakkoon tilaamani Doodle Factoryn Creatures-leimasimet. (Tosin lehtileikkeiden käyttöä en aio kyllä silti lopettaa, jos sopivia osuu vain kohdalle... :)

Seuraava pulma oli luonnollisesti se, kuinka saisin leimakuviin väriä. Marssin siis askarteluliikkeeseen ja tovin asiaa myyjän kanssa tuumittuani poistuin paikalta Cansonin illustration A4-lehtiön, VersaFinen Onyx black-leimatyynyn ja Kuretake co:n ZIG BrusH2O-siveltimen kanssa.  (Kyseessä on siis malliltaan kuulakärkikynää muistuttava sivellin, jossa on vesisäiliö.) Tulimme näet siihen tulokseen, että koska kotosalta jo löytyy Derwentin akvarellipuuvärit niin niillä olisi helpointa ja halvinta testailla värittämisinnostusta. Sain vielä ohjeeksi rajata leimakuvan reunat akvarellipuukynillä ja levittää väriä kuvan reunoilta keskelle päin.

Teoriassa värittäminen kuullostaa helpolta, mutta niin kuin minua oli hiukan liikkeessä varoiteltukin niin se vaatii harjoitusta. Sen sain ihan itsekin havaita. Ensimmäiset yritelmät eivät olleet aivan sitä, mihin pyrin... Edes kaikki leimakuvat eivät olleet kokonaisia.

1288103452_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Käyttelin sivellintä kieli keskellä suuta ja katselin toisella silmällä televisiota, kun toinen puoliskokin päätti kokeilla. Ja eikö se tietysti värittänyt ekan kuvansa (tuon  keskellä olevan vihreän nallen) paremmin kuin meikäläinen noin viidennen leimakuvansa. Yllättynyt No hyvänä puolena hommassa oli se, että värittämistä tarkkaillessani pääsin jotenkin jyvälle siitä, miten hommassa kannattaa edetä. Ja lopulta noin kymmenisen kuvaa myöhemmin sain aikaiseksi tuon alla olevan sinisen örkin, joka luultavasti päätyy ihan korttiin asti. Hymy

1288103482_img-d41d8cd98f00b204e9800998e