Lähipiiriin on tulossa nyytti jos toinenkin ja erään tulevan äidin kutomukset innostivat myös minua ennen joulua muistelemaan neulomisen perusteita. Saajakin oli heti tiedossa. Nimittäin eräs sukuun  nyt hetkenä minä hyvänsä putkahtava uusi tulokas, jonka vanhemmille tuumin nämä postittaa. :)

Lapaset neuloin Siljan ohjeilla. Yhdeksän silmukaan sijaan loin kuitenkin jokaiselle puikolle 11 silmukkaa. Syynä tähän oli yksinkertaisesti se, että tiedän käsialani olevan kireähkö. (Onneksi se ei kuitenkaan enää ole niin kireä kuin yläasteaikoina, kun lanka vaan narisi neuloessa... :) Ennen keskiresoria kavensin niin, että jokaiselle puikolle jäi 7 silmukkaa. Lopputulos osottautui suunnilleen samankokoiseksi kuin ystäväni ohjeita noudattaen tekemä lapanen. Eli lapasen kärkiosa oli leveimmästä kohdastaan noin 5 cm leveä. Se täytyy sanoa, että lapasen alkuosa on omaan silmääni hieman leveähkö. Mikäli päädyn vauvan lapasia vielä tekemään niin kokeilen luultavasti kymmentä silmukkaa/puikko, mutta teen kavennukset ennen keskiosan joustinneuletta vanhaan tapaan.

Lapasten tultua valmiiksi, ne kaipasivat mielestäni sukkia kaverikseen. Kokeilin aluksi Marttojen korjattua sukkaohjetta. Lopputulos ei kuitenkaan miellyttänyt, sillä sukista tuli  mielestäni jalkapöydän kohdalta liian leveät. Päädyinkin lopulta erääseen Novitan vauvansukkaohjeeseen. Muokkasin jälleen ohjetta käsialaani sopivaksi luomalla 40 sijaan 48 silmukkaa ja jakamalla ne puikoille ohjeen mukaisissa suhteissa. Kantapään valmistuttua ja poimittuani sen sivuista ohjeiden mukaiset määrät silmukoita, aloitin heti kiilakavennukset. Jatkoin kavennuksia kunnes puikoilla I ja IV oli 10 silmukkaa  ja  puikoilla II ja III 12 silmukkaa. Tämän jälkeen jatkoin ohjetta seuraten.

Se täytyy todeta, että sekä lapasten että sukkien ensimmäinen kappale tuli purettua ...öh...aika monta kertaa... :S (Onneksi toinen kappale oli aina helpompi tehdä, kun tiesi, miten lopputulos on mieluinen.) Vika ei  ollut ohjeissa vaan neulojan pitkässä neulontatauossa ja pikkutarkkuudessa.  Tietysti myös ohjeiden soveltaminen tapahtui yrityksen ja erehdyksen kautta.  Mutta siinä ne nyt ovat (vaikkeivät ihan jouluksi ehtineetkään). :) Meikäläisen ekat ikinä vauvalle neulomat jutut ja ihka ensimmäiset ikinä valmiiksi asti saamani villasukat! *tuulettaa* \o/

1294167133_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvikkeet:

Lanka: Novita Wool, väri 332

Puikot: Ohjeiden mukaan.