...ainakin kun meikäläinen on päättänyt valloittaa kylpyhuoneen ja alkaa kokeilla maaliroiskeiden tekemistä. :) Roiskeita on mahdollista aikaansaada paperille monella tavalla ja tuumin laittaa tähän kuvat kokeilemistani konsteista. Lopputulos kuitenkin vaihtelee näitten eri roiskintatapojen  ja välineiden lisäksi sen mukaan kuinka paksua maali on ja miltä etäisyydeltä roiskitaan. Mitään kaikenkattavaa avainta haluttuun lopputulokseen ei siis valitettavasti ole luvassa. Mutta toivottavasti vinkeistä olisi edes jollekin iloa. :)

Tapa 1. Pensseliä heiluttaen

Eli laimenna maali omasta mielestäsi mukavan paksuiseksi, pidä pensseliä kädessä normaaliin tapaan hieman alaviistossa ja roiski. Lopputuloksena on sekoitus rihmamaisia ja pyöreämpiä pisaroita.

Tapa 2. Tip-tip-tiputellen

Jälleen omasta mielestä mukavan paksuinen maali ja pensseli käteen pystysuoraan. Kun liikuttelet pensseliä työn yllä liikutellen sitä samalla ylösalas, saat aikalailla pyöreitä suoraan ylhäältä tippuneita pisaroita. Tällä  menetelmällä on aika helppo saada pisarat jotakuinkin  halutulle suunnalle.

Tapa 3. Pillillä  puhaltaen

Tämän konstin bongasin Inspiroidu-keskustelupalstalta. Keskustelussa Xing oli todennut vinkkinä, että roiskeita voi aikaansaada myös pillillä puhaltamalla ja kokeilin itsekin tätä menetelmää. Kastoin pillin pään laimennettuun maaliin ja puhalsin. Tuloksena oli roiskeita, joiden reunat ovat hieman epätasaiset. Oikein laimeaa maalilla puhaltaessani aikaansain tuon kukkaa muistuttavan roiskeen. Tässä hommassa pitää kuitenkin ehdottomasti HUOMIOida, se, ettei vaan tule puhalluksen jälkeen vetäneeksi vahingossa maalia keuhkoihinsa. Ainakin itselläni sisäänhengitys näyttää tulevan aikalailla automaattisesti syvän puhalluksen jälkeen. Tarkkana saa siis olla ja luulen, että ainakin meikäläiselle sopivat paremmin muut konstit...

Tapa 4. Kovaharjaksisella siveltimellä ruiskien

Aiemmissa roiskinnoissa minulla oli apuna tavallinen, pehmeä, tummakarvainen vesivärisivellin. Asunnosta ei nimittäin löytynyt muuta. Halusin kuitenkin lopuksi kokeilla vielä kovaharjaksisella pensselillä ruiskimista. Ja kun parempaa ei ollut saatavilla...iskin kynteni kotoa löytyvään pullasutiin nro 2... :D Saksin puolet sen harjaksista tavallisia puolet lyhyemmiksi ja pääsin testaamaan. Eli kastoin harjakset maaliin, vedin niitä sormella taakse päin ja päästin vapaaksi. Lopputuloksena oli aikalailla pientä pisaraa. Vähän niinkuin olisi sumutepulloa käyttänyt, mutta kuitenkin vähän isompaa. Homma ei kuitenkaan toiminut, jos maali oli liian paksua (maali jäi sormeen ja paperille ei tullut mitään) tai yritti samaa pehmeäkarvaisella siveltimellä (maali jäi sormeen). Etäisyyttä vaihtamalla pystyi vaikuttamaan siihen kuinka selkeästi paperilla oli näkyvissä ruiskintasuunta. Alla olevista kuvista ensimmäisessä siveltimen etäisyys paperista on ollut suurempi kuin ihan alimmaisessa kuvassa.

 

Ja sama lähempänä paperia: