Seuraillessani esim. Pia K:n ja Maikon skräppäyskoristeiden virkkausta, lähti mielessäni muhittamaan ajatus siitä, että omiakin virkkaustaitoja voisi yrittää herätellä. Päätin aloittaa jäätelöhelistimellä, johon törmäsin Main blogissaOhjeessa oli nimittäin se kiva puoli, että kun osaa tehdä ketjusilmukkaa erillisenä ja edelliseen kerrokseen kiinnitettynä niin homman pitäisi sujua vallan mallikkaasti. Eli aloitin perusteista. Niin perusteista, etten viitsinyt edes tarkistaa sitä, miten edelliseen kerrokseen tehty ketjusilmukka tehdään. Siis koska  kyllähän mä nyt sen osaan! (Joku voi ehkä jo arvata, mihin tämä tarina on menossa...) Muokkailin hiukan ohjeita matkan varrella ja jäätelötuutti valmistui, vaikka aina välillä purin koko tekeleen ja muokkasin ohjetta hieman itselleni mieluisampaan suuntaan.

Sittenpä iloissani kuvasin valmiin tuotoksen. Katselin lopputulosta tovin ja tuumin, että se ei ole kyllä yhtä hieno kuin Main tuutti ja näyttää ehkä jotenkin hiukan erilaiselta. Siis ihan noin niin kuin pinnan rakenteenkin puolesta. Sen verran alkoi askarruttaa, että piti käydä Viivin virkkausnetissä vilasemassa, millä silmukoilla Mai oikein oli tehnyt omansa. Tovin ihmeteltyäni sen sitten totesin. Mai oli tehnyt omansa ihan tavallisilla kiinteillä silmukoilla. Minä en. :D Olin virkannut oman helistimeni ilmeisesti vielä alan harrastajille tuntemattomilla silmukkatyypillä. XD Näyttääpi siis siltä, että pian on yhdellä kevätvauvalla kätösessään varsin uniikki leikkikalu... ;) Päätin nimittäin lähettää helistimen uudelle omistajalleen suunnitelmien mukaan. Lopputulos kun on kuitenkin siedettävän näköinen, pysyy koossa ja toimii niin kuin helistimen kuulu. Mutta ehkä ensi kerralla voisin yrittää vähän perinteisempiä menetelmiä. :)

 

1301427537_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Lankojen tietoja kaipaaville todettakoon, että käytin Novitan Luxus Cotton -lankoja väreiltään 225 (vaaleankeltainen) ja 605 (beige). Tuo beige lanka on todellisuudessa tummempaa kuin Novitan sivujen kuvassa. Tilasin kerät kätevästi postiin Novitan lankadelistä, sillä en omalta kotipaikkakunnaltani onnistunut tuota beigeä kerää kohtuullisella vaivalla löytämään.