Ellis ja minä liikutaan ilmeisesti ainakin hetkellisesti juuri samoilla aivoaalloilla, kun taas osui kohdalle aivan passeli skräppäysaihe. :) Viimeviikolla sain toteutettua sivun aiheesta, josta olin jo aiemmin ajatellut tehdä leikekirjasivun ja nyt teemaksi osui "Ennätys". Ja eikös vaan juuri ennen viime perjantaista haasteen ilmestymistä ollut juttua toisen puoliskon kanssa siitä, kuinka tämä on ollut aivan ennätyskultturelli kesä! :) Siinä yhteydessä sitten tuumiskelin, että on tullut sen verran kivan puoleisia kuvia räpsittyä erilaisista kulttuuririennoista, että aiheesta voisi toteuttaa sivun. Eli ei ollut vaikeuksia haasteen tulkitsemisessa tälläkään viikolla. :D Otsikko otti vain hitusen eri muodon mukaan valikoituneiden kuvien perusteella.

Koska valokuvia oli aiheesta mukavasti, niitä tulikin mukaan ihan ennätysmäärä. Normaalisti käytän skräppäämisessä vain yhtä valokuvaa sivua kohden ja enimmillään olen käyttänyt leiskassa kolmea kuvaa kerralla. Eli laitoinpa sitten tuplaten tuon valokuvien määrän. :) Kuvien muodosta, kehyksestä ja sivun keltasävyisyydestä minulla oli heti alusta saakka selkeä visio. Myös fonttit olivat vähän itsestäänselvyyksiä, koska olen ihastunut Dymo-tyylisiin ja vanhan kirjoituskoneen jälkeä muistuttaviin fontteihin. Eli kaikenkaikkiaan kuvat ja otsikko asettuivat paikoilleen aikalailla kivuttomasti.

Sitten alkoi se pähkiminen. Papereiden ja koristusten valinta eivät tapahtuneet aivan kädenkäänteessä. Ihailen monesti muiden harrastajien runsaita ja värikkäitä tyylejä sekä vaivattoman oloisia koristerykelmiä. Tahtoisin kehittää myös omaa tyyliäni hieman runsaanpaan suuntaan. Kun digimateriaalit ovat kysessä, edes tarvikevarastoni eivät ole rajoitteena. Ja silti koristuksia ei ole tässäkään sivussa mitenkään paljon... Onneksi sentään kuvien paljous ja värikkyys tekevät kokonaisuudesta tavalliseen tyylini nähden "täyteläisen". Myös Omulin ihana Rakkaudesta kraftiin-kitin kukkapaperi auttaa asiaa. :) Pitänee kai näiden tyyliasioiden kanssa vaan ottaa askel kerrallaan pakottamatta itseään mihinkään. Ja digimateriaalien kanssa on hyvä harjoitella, kun samoja papereita voi silputa moneen kertaan eri tavoilla, eivätkä ne silti lopu. :)

Tarinointi on tällä kertaa hyvin epätyypillisen lyhyt. :) Vain päivämäärä ja toteamus "Euroopan kulttuuripääkaupungissa Turussa". Nimittäin juurikin tuo kulttuuripääkaupunki ilmaisine ja myös joinekin edullisine tempauksineen on innostanut meitä nauttimaan kulttuurista aiempaa enemmän. Kuvissa ovat tulijongleeraava Circus Duo Nerg & Nivala Turun taideiden yössä, alppitorven soittaja Colourscape-labyrintissa, parit ranskalaisen Parade Design-ryhmän lyhdyt, Music of the Spheres-esityksen kuplat Aurajoessa, yksi ympäri kaupunkia ripotelluista Hej hylje-Itämeri-kampanjan hylkeistä ja Sauna Lab-hankkeen "sipulisauna". Tänä viikonloppuna Turku isännöikin sitten Tall Ships Regattaa... Täytyy mahdollisesti poikkeilla. :)

 

Tarvikkeet:

Paperit: CarinaGardnerin Paisley v2-kitti ja Omulin Rakkaudesta kraftiin-kitti

Tekstit: SummerStories-kitti /TheLilyPad, Dymo Font Invers /DaFont ja Bulky Refuse-fontti /DaFont

Koristukset: valokuvakehykset Michelle Underwoodin Posie addons /Two Peas in a Bucket, tarinointi ympyrä Proud To Be Digi Collaboration Brush Kit /Two Peas in a Bucket, nauhanpätkä niitillä Gunhild Storeiden Small twill tags, polkupyörä Deena Rutterin Hotel California-freebien paperista ja ommelkehys SummerStories-kitti /TheLilyPad