Vihdoin on lahjat availtu ja on aika paljastaa, mitä täällä on oikein puuhailtu ennen joulua. Mistään varsinaisesti niin kovin ihmeellisestä ei ole kysymys, mutten tosiaan halunnut antaa mitään vinkkejä lahjojen saajille. :) Täällä nimittäin kävi marraskuun puolivälissä pienoinen hurahdus joulupalloihin ja niitä oli tarkoitus antaa suunnalle jos toisellekin. Näin ensin kun Anu Harkki neuloi joulupalloa vieraillessaan Puoli seitsemässä. Silloin en vielä innostunut, koska en nähnyt yhtään palloa valmiina. Noh. Sittenpä tuli MTV3:n kymppiuutisissa juttu Joulupallot-kirjan kirjoittajista Arnesta ja Carloksesta. Ja ympärillä näkyi paaaljon ihania neulottuja palloja. :) Kun sitten vielä tulin vilaisseeksi Ilta-Sanomien videon kirjan kirjoittajista ja olin ilmoittautunut Paperiliittimen joulukalenterivaihtoon niin hurahdus oli valmis. :)

Ihka ensimmäiset kolme joulupalloa lähtivät Paperiliittimen Riikalle:

 

Toiset kolme suuntasivat ison meren taa:

 

Näitä piti syntyä vielä lisääkin, mutta sitten sen itselleni parhaan joululahjan valmistusurakka vähän venyi ja sitä väännettiin lopulta ihan urakalla. Nimittäin sitä kuuluisaa lopputyötä. Mutta sain kuin sainkin tekeleeni lähetettyä ohjaajille toista kommenttikierrosta varten ennen joulua. :) Nyt voin vain rentoutua, syödä herkkuja ja pitää peukkuja, ettei lopputyössä enää olisi enää kovin paljon korjailtavaa. Käsillä tekeminen jäi sitten lopulta tuon kirjoittelun vuoksi, mutta vähän olisi haaveissa, että pikku loman aikana pääsisin nautiskelemaan papereiden silppuamisesta. :)

Ja ehkä noita joulupallosiakin syntyy vielä muutama. Niiden tekeminen meinaan oli ihan oikeasti yllättävän helppoa. Vähän epäilin, miten mahtaa hommassa käydä, vaikka kirjan kirjoittajat videolla kehuivat, että helppoa on. Meikäläinen ei ole mikään kokenut neuloja. Koluaikojen jälkeen on parit lapaset ja yhdet vauvan sukat syntyneet. Mutta silti mä osasin! :) Siitäkin huolimatta, etten ollut ikinä ennen edes vaihtanut lankaa neuloessan. :) Suosittelen. :)

Nyt meikäläinen suuntaa avaamaan vielä illan viimoiset paketit. :) Oikein rentouttavaa joulua kaikille tätä lukeville. Sekä inspiraatiorikasta uutta vuotta 2012! :)

 

Tarvikkeet:

Lanka: Novitan Nalle-lanka, värit 523 (punainen) ja 011 (valkoinen)

Puikot: 3,0 mm banbupuikot

Täyte: lampaanvilla ja askarteluvanu