Satuinpa aatonaattona olemaan liikkeellä Salossa ja kävelemään Helmipuoti Helmiäisen ohitse. Odottelin kyytiä saapuvaksi ja päätin poikkeilla sisään hypistelemään ihanuuksia. Siinä erilaisia korutarvikkeita ihastellessani haastattelin hiukan myyjää. Blogeissa olen katsellut niin koruilijoilla näyttää olevan aika paljon kaikkia tarvikkeita. Myyjän mukaan monet kuitenkin aloittelevat kodin työkalupakin pihdeillä. Vaikka minkämoista työkalua on kuulemma tarjolla, mutta pitkälle pötkii kun löytää kotoa pihtejä, joissa on leikkaava osa, lättänät kärjet ja pitkät, pyöreät kärjet. Jossain kohtaa siipoilla vaan on kuulemma taipumus hermostua siitä, että huushollin pihdit ovat aina väärässä paikassa ja sitten tulee omien työkalujen osto eteen... :) Varoittelipa vielä lisäksi, että kyse on erittäin addiktoivasta harrastuksesta.

Kun selvisi, etteivät isot hankinnat alkuvaiheessa ole välttämättömiä, aivoissani alkoi muotoutua suunnitelma kännykkäkorusta. Tuumin, että sellainen voisi olla helppo, pieni työ kokeilla koruilun alkeita. Myyjän kanssa sitten kasailtiin pieni tarvikepaketti kännykkäkorua varten. Suunnitelma ei tässä vaiheessa ollut kyllä ollenkaan kirkkaana meikäläisen mielessä. Vähän kuitenkin tiesin, minkämoisen halusin.

Joulupäivän kiireettömän aamun koittaessa nappasin sitten pihdit kätöseen ja pistin kokeillen. Pyörökärkisiä pihtejä ei meidän kotoa löytynyt ja tuumin taivutella korupiikkiä pienen virkkuukoukun ympäri. Kaikki sujuikin ihan kivasti siihen asti, kun katkaisin korupiikin. Jäljelle jäi nimittäin pieni suora pätkä, jota ei saanut tavallisilla pihdeillä enää oikein taivutettua. Siinä kohtaa tuli ikävä ohutkärkisiä pihtejä. Kun kävimme auttamassa vanhempiani jouluruokavuoren hävittämisessä, poikkeilin vielä isän työkaluvarastoissa ja johan alkoi taas lyyti kirjoittaa... :) Tällainen siitä sitten tuli:
 

 

Ei mikään korusuunnittelun tai käsityön huipputuote, mutta ihan kiva kuitenkin. :) Ehkä nuo kiristysrenkaat olisivat saaneet olla vähän pienempiä? Tuosta on kuitenkin hyvä aloittaa. Ja joo... Veikkaan, ettei tämä ollut viimeinen meikäläisen tekemä koru. :D Otin homman koukuttavuuden huomioon jo tämän kännykkäkorun suunnittelussa. Valkkasin tuohon koruosan alkuun klipsin, jonkan avulla koru on helppo vaihtaa taitojen kehittyessä ja toisaalta kulloisenkin maun mukaan. :)