Huhhuh! Kyllä otti tiukille tämän viikon Inspiroidu-haasteeseen osallistuminen. Joulu- ja opiskelukiireet ovat pitäneet huolen siitä, että liian moni kovin inspiroiva haaste on jo jäänyt väliin. Ja vähällä oli, ettei jäänyt tämän viikkoinenkin. Sain linkin lisättyä haasteblogiin kaksi minuuttia ennen haasteen päättymistä! Oli pakko linkittää vaan kuva nopsaan ja kirjoitella nämä muut hölinät vasta sen jälkeen. :) Kokeilin muuten tällä viikolla twistausta eli tein sivuni Elliksen laatiman luonnoksen avulla. Kaikki kunnia asettelusta kuuluu siis hänelle. :)

Alunperin pidin haasteen aihetta itseasiassa hiukan hankalana. Mietin, että mistä tarkemmin ottaen oikein tuohon vilpittömyyteen liittyen skräppäisin. Sitten välähti. Olen nimittäin elämässäni päätynyt partio-harrastuksen pariin vasta aikuisiällä ja antanut partio-lupaukseni vasta tänä vuonna. Ja tuosta antamastani lupauksesta päätin tehdä sivuni. Vilpittömyys eli rehellisyys kuuluu olennaisesti partiolaisena olemiseen. Varsinaisessa partio-lupauksessa tuo vilpittömyys tulee esiin kohdassa, jossa luvataan noudattaa oman ikäkauden ihanteita. Noihin ihanteisiin on kirjattu myös kohta "olla luotettava".

Kun olin valinnut aiheen, mieleeni tuli heti tuo Cosmo Criketin puukuvioinen paperi. Kuuluuhan metsä usein kiinteästi lippukuntien toimintaan. Lisäksi tuo puukuvio sopi aiheeseen myös sikäli, että lupauksenanto ja sitä seurannut hartaus pidettiin jätkänkynttilöiden valaisemassa lumisessa metsässä. Seuraavaksi piti sitten valikoida valokuva. Oma kuvavalikoimani oli rajallinen, koska lupauksen antajan ei oikein tuossa toimituksessa sovi käyttää kameraa... :) En myöskään toisaalta halunnut kenenkään toisen ottamaa kuvaa, jossa on suuri lauma kasvoja, jotka eivät mahdollisesti halua päätyä internettiin ja siksi ne pitäisi kuvankäsittelyssä sutata. Sitten muistin tuon virallisen osuuden jälkeen ottamani kuvan jätkänkynttilästä. Sen sävyt eivät oikein pääse oikeuksiinsa valokuvatussa leiskassa, mutta keltaiset, oranssit ja erityisesti taustan lumen sininen hehku ovat suuresti mieleeni. :) Tämän jälkeen jatkoin koristeiden ja papereiden valintaa tapahtuman talvisuuden ja sinivalkosävytteisen ympäristön perusteella. Sininen oli myös sikäli luonnollinen värivalinta, että se on myös partiovaatteiden väri.

Partio-aihe näkyy sivussa myös ranskanliljana, joka on partiolaisten symboli. Normaalissa tilanteessa leiskan ranskanliljasta näkyy vain puolet, mutta kun sitä vetää niin saa symbolin näkyviin kokonaisuudessaan. Lisäksi mukana seuraa piilotettu tarinointi valkoi sella kartongilla. Siitä on luettavissa tarina siitä, miten päädyin partioon aikuisiällä ja tarkempaa juttua lupauksenantotilaisuudesta.

Tarinointina on uudistettu partiolupaus. Olisin kovin halunnut kirjoittaa tuon lupauksen suoraan tuohon täplikkäälle paperille valkoisella tussilla, mutta jouduin turvautumaan B-suunnitelmaan. Syy: Tarkoitusta varten ostamani valkoinen tussi ei soveltunut tähän käyttöön sitten ollenkaan. Onneksi älysin kokeilla ensin jämäpaperille, enkä lähtenyt taiteilemaan suoraan leiskaan. Päädyin siis eräänlaiseen väliaikaiseen ratkaisuun. Leikkasin tilaisuudessa kätösessäni olleesta lapusta irti lupauksen ja kiinnitin paperiliuskat pienenpienillä Henzon valokuvatarran paloilla kiinni leiskaan. Mikäli siis sopiva valkoinen tussi vielä joskus ilmaantuu niin voin tuota leiskaa helposti muuttaa. Jotenkin olen vaan alkanut epäillä tulenko niin koskaan tekemään. Silmä on alkanut jo tottua tähän ratkaisuun. Mutta jos jollakulla on vinkkejä hyvästä valkoisesta kirjoitustussista niin voisin silti ottaa vinkkejä vastaan...

Niin ja jos joku itse partiota harrastava ihmettelee, että miten aikuinen ihminen lupasi "noudattaa vaeltajan ihanteita" niin SE oli vahinko. :D (Kuulun partion ikäkausijärjestelmässä ryhmään aikuiset.) Aikuiset saivat metsässä lunttilapun, jossa lupaus luki noin. Meidän piti vain korvata "vaeltajan ihanteet" sanoilla "partio-ihanteita". No enhän mä sitä siinä uudessa tilanteessa enää muistanut ja lupasin noudattaa veltajan ihanteita! :) Kotona oli pakko vilaista netistä, että mitäs ne sitten oikein on, mutta onneksi olivat samat kuin aikuisten ihanteetkin, joten sisällöllisesti homma meni nappiin. :)

Ohhoh. Kylläpä tuli pitkä sepustus. Onnittelut, jos olet tänne loppuun asti selvinnyt! :) Nyt suuntaan nappaamaan hieman lisäkuvia leiskasta, että voin laittaa tänne vähän noita yksityiskohtiakin näytille.

 

1292586325_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lähikuvaa tekstistä...

1292586892_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

... ja piilotetusta tarinointilapusta.

1292587124_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tarvikkeet:

Kuviopaperit: Cosmo Criket, Mr. Campy, Nature Walk ja Graphic 45, Christmas Past Collection, The Night Before Christmas

Yksiväriset kartongit: Papermanian Capsule Collection, Premium Textured Cardstock ja happovapaa piirustuslehtiö

Koristeet: Heydan Deko-Clips hiutale-haaraniitit, ricrac-nauha