Blogissa vierailleet ovat varmaan huomanneetkin, että olen lähiaikoina laittanut tänne pääasiassa kortteja. Taustalla on ollut korttien tarve, mutta toisaalta myös opiskelukiireet ja niistä seuranneen töissäkäymättömyyden aiheuttaman budjettirajoitteet. Mutta eipä hätiämitiä. :) Olen koko kevään ja alkukesän imuuttanut ahkerasti ilmaista digimatskua Two Peas in a Bucketilta, Design House Digitalilta, Oscrapsilta, The Lilypadilta, Penscrappersilta, Pugly Pixelilta  ja Gunhild Storeidelta. Muille digimatskusta kiinnostuneille kerrottakoon, että Storeiden Gunhildin piti tosiaan lopettaa ilmaisten digimateriaalien tekeminen, mutta hän päätyi kuitenkin tekemään uuden Friday Freebie-sivun, jolle lisäilee herkkuja aina silloin tällöin. Käykääpä vilaisemassa tuon ylläolevan linkin kautta. :)

Noh tuon massiivisen imuuttamisen seurauksena oli sitten tietysti aikamoinen tiedostokaaos, jota oli pakko hieman järjestää, että löytäisin nyt edes hiukan jotain. Tiedostojen uudelleen nimeäminen ja järjestäminen on edelleenkin hieman kesken. Sen verran olen saanut kaaosta hallintaan, että pystyn kuitenkin jo jotain tekemään. Arkistointitapa kuitenkin vielä hakee muotoaan. Odottelenkin mielenkiinnolla Xingin Askartelutila-blogiin lupaamaa juttua digimateriaalien järjestämisestä. Voin omaakin järjestelytapaani mahdollisesti valottaa myöhemmin, kun olen saanut urakan loppuun. :P

Seuraavaksi oli vuorossa sitten perusasioiden harjoittelu. Eli kerrosten hallinta, kerroksen leikkaaminen toisen kerroksen avulla ja erilaiset värinvaihdostavat. Värin vaihtamisesta löysin kaksi hyvää englanninkielistä Photoshop-tutorialia. Ensimmäisessä käytetään alempaa kerrosta värikerroksen leikkaamiseen sekä läpinäkyvyysasetuksia. Toisessa Duotone-toimintoa. Noh. Koska meillä vaihtui tietokone ja kuvankäsittelyohjelma kesken kevään niin pääsin osan asioista opettelemaan vielä toiseenkin otteeseen... Mutta nyt on sen verran alkeita hallussa, ettei enää tarvitse orjallisesti noudattaa digitaalista templaattia niin kuin tein ensimmäisessä digileiskassani.

Ekan "ihan oman" digileiskani tein Lehtipöllön synttärihaasteen innoittamana. Lehtipöllö oli bloginsa syntymäpäivän kunniaksi tehnyt kaikkien ladattavissa olevan digipaperisetin, jota piti käyttää askarteluun joko digitaalisessa tai tulostetussa muodossa. Itse ihastuin tuossa paperisetissä erityisesti siniseen aaltokuvioiseen paperiin. Päätinkin skräpätä jostakin merihenkisestä aiheesta ja käyttää sivussa mahdollisimman paljon muitakin setin papereita. Olin jo aiemmin pohtinut Irlanti-matka-albumin toteuttamista digitaalisessa muodossa, joten päätin kokeeksi tehdä sivun Irlannissa Dinglen kylän edustalla asustavasta Fungie-delfiinistä. :)

Leiskan teksti kuuluu näin:

Dinglessä poiketessa oli tietysti pakko käydä moikkaamassa kylän kuuluisinta asukasta: Fungie-delfiiniä, joka on vapaa, mutta on pysynyt Dinglen edustalla olevassa merenlahdessa jo 80-luvulta asti. Minulle tämä oli eka kerta, kun näin luonnonvaraisen delfiinin  omassa ympäristössään. Aluksi ajattelimme mennä aamu-uinnille Fungien kanssa, mutta vilpoisan sään vuoksi veneajelu houkutteli sittenkin enemmän. Ajelimme merenlahdella moottoriveneellä ja aluksi vähän epäilytti, tuleeko päätähti ollenkaan näkyviin. Tovin kuluttua Fungie kuitenkin ilmaantui uimaan veneen viereen ja kiihdytti sen rinnalla. Aina veneen hidastaessa delfiini ponkaisi hyppyyn kuin kutsuen meitä jatkamaan leikkiä. Tämä iloinen veikko toi kyllä leveän hymyn kasvoille. :)

 

 

 

Tarvikkeet:

Paperit: Lehtipöllön ilmainen retro-paperisetti, Crystal Wilkersonin ilmainen Free April Kit / Two peas in a bucket 

Leikkausmaski: Gunhild Storeiden Simple Notebook Border

Kuvan kehys: AmyWolff, SummerStories-kitti / TheLily Pad

Otsikko: Gennifer Bursetti:n FavoriteThings Alpha /Design House Digital

Tarinointilappu: Chris Fordin ilmainen Future Rock Star-kitti / Two peas in a bucket

Fontti: Courier New

Kaikki nämä digimateriaalit ovat olleet ilmasia, kun olen ne ladannut. Summer Stories-kitti on kuitenkin jo muuttunut maksulliseksi ja myös Favorite Things Alpa-setti on ilmainen vain rajoitetun ajan.