Mitäpä tekee askartelija, kun kohdalle osuu sunnuntai ilman ennakkosuunnitelmia? Itse ratkaisin tämän harvinaisen tilanteen nukkumisen ja pyykkäämisen lisäksi kokeilemalla leimasinten mounttaamista. Ja mukavastihan se mountattujen leimasinten pino kasvoi siinä pyykkipinon huvetessa. :)

En ollut ennen vastaavaa kokeillut, joten tutustuin ensin kumileimasimien mounttaamiseen enlanninkielisen ScrapwithSara-videon avulla. Siinä näytetään oikein kädestä pitäen, miten tulee toimia ja luulen, että jujun saa selville vaikkei ulkomaankieltä taitaisikaan. Joitakin omia havaintoja kuitenkin tein iltapäivän kuluessa perinteisellä yritysjaerehdys-menetelmällä. Eli nämä toimivat ainakin omalla kohdallani:

1. Jos haluat leimata indeksikuvankuvan Ezmountin liimattomalle eli akryylipalikkaan kiinnittyvälle puolelle, öljypohjainen VersaFinen muste ei toimi. Vaikka sille antaisi reilusti aikaa kuivua, kuva leviää, kun sitä pyyhkäisee sormella. Kun kokeilin samaa StazOnin musteella, ongelmia ei ilmennyt.

2. Jos leimaat indeksikuvan niin älä paina leimasinta kovin voimakkaasti pehmeään Ezmounttiin. Kun leimasimessa oli kunnolla mustetta, oikeastaan sen asettaminen Ezmountin päälle riitti. (Omat leimakuvani olivat aika pieniä.) Näin kuvasta tulee siistimpi, eivätkä leimakuvan reunat leviä.

3. Leikkaa kumileimasin sopivaksi ennen kuin kiinnität sen Ezmountiin. Kokeilin itse myös tuota videossa näytettyä tapaa eli liiallisten osien leikkaamista vasta, kun kumileimasin on jo kiinni Ezmountissa. Ainakin itse leikkasin tuolloin helposti "pystysuunnassa vinoon". Veikkaan, että syy oli saksissa. Videon sakset näyttivät huomattavasti järeämmiltä kuin omani...

4. Ezmountin ja kumileimasimen kohdistaminen sujui mukavimmin (sekä indeksikuvaa leimatessa että kumiosaa Ezmountiin kiinnittäessä) niin, että leikkasin ensin Ezmountista hieman kumileimasinta isomman palan. Tämän jälkeen leikkasin Ezmountista palat pois kahden kumileimasimen sivun mukaan eli niin, että Ezmountiin tuli näkyviin yksi trimmatun leimasimen monista kulmista. Kulman avulla oli hyvä kohdistella kumileimaa eri työvaiheissa. Tämä vinkki näkyy itseasiassa oikeastaan myös videolla. Kokeilin kuitenkin tätä myös niin, että trimmasin Ezmounttia enemmänkin jo saksimani kumileimasimen malliseksi ja yllättäen se ei helpottanut asiaa vaan teki kohdistuksista vaikeampia.

5. Vältä kumileimasinta trimmatessasi tekemästä kovin pieniä koloja. Jopa isommat kolot voivat olla yllättävän kinkkisiä, kun tulee aika leikata Ezmount kumileimasimen muotoon..

Toivottavasti näistä on apua jollekulle. Mikäli ei niin ovatpahan ainakin vinkit itselle muistissa, ettei tarvitse kokeilla samoja juttuja ensi kerralla. ;)